Å velge seg webutvikler kan være vanskelig, fordi man i praksis kjøper et produkt man ikke vet hvordan vil bli seende ut. Her er noe av det du bør tenke på når valget skal tas.
En nettside består av mange elementer, og det kan dermed bli mye å forholde seg til i en beslutningsprosess. Hva er viktigst, hvordan nettsiden ser ut, hvor brukervennlig den er for kunden, hvor brukervennlig den er for dere, hvor effektivt den selger, hvor sikker den er – eller hvordan den er bygget opp rent teknisk? Hvordan du enn ser det vil alle disse elementene ha en viss grad av betydning, men spørsmålet blir til slutt hvilke eller hvilket som bør tillegges mest vekt.
Jeg utvikler med alle elementene i bakhodet, noe som i praksis innebærer at det tas høyde for blant annet dette:
1. Design og estetikk
Hvordan nettstedet blir seende ut er i stor grad opp til dere. Hvor frie tøyler dere eventuelt gir meg må dere selv ta stilling til, men jeg tar gjerne imot helt konkrete designønsker, eller adresser til nettsteder dere vil jeg skal hente inspirasjon fra.
Hva som er fint og ikke fint er subjektivt, men jeg kan selvfølgelig utvikle både nettsteder med mange elementer, eller enkle og helt minimalistiske nettsteder. I hvilken grad fokuset skal være på store, iøynefallende bilder, eller om fokuset skal være på grafikk og farger – eller en kombinasjon av de to – er blant punktene det må tas stilling til. Dette avhenger selvfølgelig også i stor grad av hvilken type nettsted det er snakk om.
Uansett designvalg har jeg et øye for detaljer. Jeg er også opptatt av at et design skal henge sammen, og se bra ut uansett skjermstørrelse eller enhet.
2. Brukervennlighet
Brukervennlighet er som nevnt todelt. Den mest åpenbare delen gjelder kunden, eller den besøkende. Det er en kjent sak at besøkende av nettsteder ofte er utålmodige, og fort gir opp hvis viktig informasjon er bortgjemt, menyer ikke er ryddige og enkle å forstå, eller ting ikke fungerer som forventet.
Etter mange års erfaring som webutvikler i små og store prosjekter, har jeg mye erfaring med hva som fungerer og ikke. Til syvende og sist er det selvfølgelig dere som bestemmer hvordan dere vil ha det, men jeg bidrar gjerne med min mening om hvordan jeg tror en løsning vil fungere i praksis.
Den andre siden av saken er brukervennligheten for dere som eier av nettstedet. WordPress er kjent for å ha et brukervennlig og intuitiv administrasjonspanel, som dere vil nyte godt av. Dette kan utvides med all tenkelig funksjonalitet, slik at dere står fritt til å endre på alt innhold også etter at nettstedet er levert. Dette innebærer ikke bare at dere kan endre på innlegg, men også annen type innhold, både tekst, bilder – og alt annet.
3. Sikkerhet
WordPress er i utgangspunktet en sikker løsning, men ikke uten at dere selv tar noen forhåndsregler. Det hjelper for eksempel ikke hvor sikker den er hvis en administrator registrerer kontoer med passord ”123”. Slike enkle forhåndsregler, og andre tips og triks viser jeg dere gjerne. Ellers er det bare å sørge for at WordPress holdes oppdatert, så vil sikkerheten være godt ivaretatt, og dataene deres trygge.
4. Enklere med WordPress
Ellers er det verdt å nevne at dere løper en lavere risiko ved valg av webutvikler når dere velger WordPress. Som verdens mest utbredte publiseringssystem vil det være fullt mulig å ta med seg løsningen videre til en annen utvikler, uten at terskelen for å fortsette arbeidet med den vil være særlig stor. Jeg benytter utelukkende standard og velprøvd kode i nettsidene jeg utvikler.
Høres det interessant ut? Da er det bare å be om et uforpliktende tilbud, så tar jeg kontakt med dere for å presentere hva jeg kan tilby.