Guide: Nå haster det å skifte til HTTPS

Google har i lengre tid gitt nettsteder med HTTPS en fordel i form av bedre ranking i søkeresultatene. Når versjon 62 av Chrome kommer i oktober, strammes det ytterligere inn for dem som fortsatt ikke krypterer trafikken sin. Da vil besøkende til nettsteder med HTTP mottar advarsler hvis nettstedet inneholder så mye som ett eneste skjemafelt.

En selvfølge for nettbutikker
De fleste av oss er allerede klar over at man ikke bør taste inn opplysninger om kredittkort hos nettbutikker som ikke behandler opplysningene på en sikker måte. Dette har Chrome dessuten hjulpet til med å varsle om i lengre tid allerede.

Forskjellen fra oktober av er at varselet vil komme uansett skjema. Har du et felt som lar besøkende melde seg på nyhetsbrevet ditt? Sendes ikke e-postadressen kryptert, vil varselet dukke opp i den nye Chrome-versjonen. Og vær du sikker, terskelen for de besøkende vil (og bør) bli høyere for å fylle ut noe som helst på nettstedet ditt når det skjer.

Enkelt å unngå
For å unngå en pinlig affære i oktober, sjekk at nettstedet ditt har en adresse som begynner med https://. Har den det er det ikke mer å tenke på, nettstedet ditt behandler allerede i dag innsendte opplysninger på en trygg måte. Har den det ikke, er det på tide å skaffe seg et SSL-sertifikat og pense nettstedet over på HTTPS.

For de aller fleste vil dette være en jobb som er gjort på kort tid. Trenger du hjelp? Ta kontakt for en veldig hyggelig pris på litt bistand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *