Nytt nettsted? Her er alt du bør vite

webutvikling_kodeBedriften deres trenger et nytt nettsted, men hva skjer så? Velger dere meg ordner jeg alt underveis, til et ferdig nettsted er klart til bruk. Her er en liste over hva som må på plass, og hvordan.

Oversikten er ment for deg som ikke har helt oversikt over hva det faktisk er snakk om å utvikle, hva et webhotell er, hva et domene har med saken å gjøre – eller hva du som kunde må bidra med for å få et nettsted på lufta. Og en liten spoiler allerede her; det er ikke så komplisert som du kanskje tror.

1. Utvikling

Aller først må nettstedet designes og utvikles. Her må vi ha en dialog om nettstedet dere ønsker dere, hvordan det skal se ut og hvordan det skal fungere. På bakgrunn av dette utvikler jeg en ferdig WordPress-løsning, som dere fortløpende vil kunne følge med på – og gi meg innspill på underveis. Jeg vil ikke være fornøyd før dere er det.

Nettstedet utvikles først på en server jeg har kontroll på, men flyttes deretter til deres webhotell når det er klart for sjøsetting.

2. Webhotell og domene

Det ferdige nettstedet trenger et sted å bo, et webhotell. Her velger dere enten selv et webhotell, eller jeg kan bidra med ett jeg vet vil fungere optimalt. I sistnevnte tilfelle vil jeg fakturere dere for webhotellet enten halvårlig eller årlig, og dere slipper å forholde dere til tekniske detaljer. Har dere derimot allerede et webhotell i dag, kan jeg med stor sannsynlighet bruke dette, hvis dere heller ønsker det.

Men det er ingen vits i å publisere en nettside hvis ingen vet hvor den befinner seg. Det er her domenet kommer inn i bildet. Dette er adressen til nettstedet deres, for eksempel www.danieljj.no. Domenets oppgave er å vise til stedet der webhotellet – og nettstedet – ligger lagret.

Oppsett av domene hjelper jeg selvfølgelig med. Jeg kan også hjelpe med installasjon av SSL-sertifikat, hvis dere ønsker et nettsted med kryptert tilkobling (https). Selve kostnaden for sertifikatet dekker dere selv.

Voila, nettstedet deres er på nett! Så vanskelig var dét. Men det er et par punkter til det kan være nyttig å tenke på.

3. Backup

Av sikkerhetshensyn er det lurt å vurdere en backupløsning til nettstedet deres. Som med det meste annet, finnes det en rekke gode løsninger for WordPress, og jeg hjelper dere gjerne å velge riktig.

Oppsettet tar jeg meg også av, men det er verdt å merke seg at dette ikke inngår i pakkeprisene. Dere må dermed regne med et ørlite tillegg i pris for dette.

4. Vedlikeholdsavtale

Når nettstedet er ferdig utviklet og på nett, begynner hverdagen. Og i og med at WordPress er en populær og kontinuerlig utviklet plattform, kommer det jevnlig oppdateringer til både plattform og plugins (tillegg). For å sørge for at nettstedet deres fortsetter å fungere som det skal, er trygt og sikkert, anbefaler jeg derfor en vedlikeholdsavtale.

En vedlikeholdsavtale med meg koster normalt 299 kroner i måneden for de fleste nettsteder. Dette tilsvarer én arbeidstime, og jeg sørger da kontinuerlig for å holde løsningen deres oppdatert, og dere kan være sikre på at den ikke blir stående å forfalle.

Høres dette interessant ut? Ta kontakt for et tilbud eller en prat! Jeg tar gjerne fatt på oppgaven med å utvikle deres nye nettsted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *